NVN forum

Forum van Nierpatiëntenvereniging Nederland
Het is nu vr dec 14, 2018 3:02 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Boos
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 9:39 pm 
Offline

Geregistreerd: do feb 17, 2005 12:05 am
Berichten: 15
Woonplaats: Netherlands
Hoi allemaal,Ben vandaag weer naar het ziekenhuis geweest en ik heb het inmiddels echt helemaal gehad. Ik werd enigszins boos en gefrustreerd en emotioneel en in plaats van dat ze iets oplossen of sorry zeggen of wat dan ook, krijg ik te horen dat omdat ik zo reageer ik maar naar een psychiater moet.- Is het echt zo gek dat ik eerst wil weten wat ze precies gaan doen en waarom voor ik me voor de 3e keer binnen een half jaar laat opereren?

- Is het echt zo gek dat ik boos ben als ik als 1e aan de beurt ben om half 9, de dokter pas om 9.15 uur aankomt en vervolgens eerst 2! anderen helpt?

- Is het echt zo gek dat ik inmiddels geen zin meer heb in meer onderzoeken en meer tijd vrij nemen van mijn werk voor dingen waarvan ze me het nut niet vertellen?

- Is het echt zo gek dat ik er van baal dat ik een hele dag eerder opgenomen moet worden om een opnamegesprek te voeren zodat ze gegevens kunnen opschrijven die ik ze al 4 keer eerder gegeven heb n waar nog geen letter in veranderd is?

- Is het echt zo gek dat ik er van baal en gefrustreerd ben over het feit dat ik al sinds 24 juni non-stop in het ziekenhuis gelegen heb of op de wachtlijst gestaan heb om er weer te komen liggen?

- Is het echt zo raar dat als ik in totaal 3 uur nadat ik klaar had moeten zijn nog steeds in het ziekenhuis zit en alles hierboven het geval is, ik inmiddels echt boos reageer?Volgens mij is dat allemaal helemaal niet gek en is het juist gek dat de dokter dat zo raar vindt dat ze me naar een psychiater wil sturen.

Ik wil best gaan hoor, als de psychiater het wachtlijstprobleem en de slechte planning van de artsen kan oplossen en mijn nieren beter kan maken lijkt het me geweldig om naar een psychiater te gaan, maar als die dat niet kan, lijkt het me vrij nutteloos om er heen te gaan.Sorry, ik moest 't even kwijt, heb het helemaal gehad met al die artsen en hun ***-complex...Groetjes

Valerie


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 9:53 pm 
Offline

Geregistreerd: do maart 16, 2006 12:35 am
Berichten: 62
ja voor artsen is het makkelijkmoeite met een patient, kom je er niet uit? dan kun je door verwijzen naar de psych :Djammer dat patienten artsen niet ff kunnen doorverwijzen he [8D]welk ziekenhuis loop je trouwens [}:)] * boycot plant *


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 10:10 pm 
Offline

Geregistreerd: ma feb 26, 2007 4:53 pm
Berichten: 126
Woonplaats: Netherlands
Ik denk dat vele patiénten hier wel iets in herkennen.

Het wil nog weleens voorkomen dat je alles moet herkauwen of dat ze geen rekening willen/kunnen houden met jou werk.

Deze "IS HET ECHT ZO GEK" argumenten zijn meestal best gegrond , maar ik denk niet dat boos worden de oplossing brengt.

Maar dat het soms irritatie opleverd is buiten kijf.

Groetjes en Sterkte


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 10:15 pm 
Offline

Geregistreerd: vr dec 03, 2004 2:52 pm
Berichten: 215
Woonplaats: Netherlands
Dag Valerie,Als dit onder Psychische Zaken valt hoor ik ook thuis bij de psychiater.

Gelukkig heb ik er al jaren niet meer mee te maken gehad, maar ik kan me je frustraties en reacties levendig voorstellen. En de vragen die jij stelt heb ik in het verleden ook al 100 keer gesteld.De ervaring (ahum) leert me het volgende.Lever eens opbouwende kritiek. Bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan het ziekenhuis waarin je puntsgewijs de problemen aankaart en, als dat mogelijk is ook oplossingen aandraagt. Het is me zo op verschillende plaatsen gelukt poliklinieken te overtuigen van de zin van het op tijd werken. Leg vooral de nadruk op de geweldige voordelen die er voor hún aanzitten [:)]Als een arts een uur te laat is en hij biedt zijn excuses niet aan mag je hem er natuurlijk rustig mee confronteren. Je zult verbaasd staan wat voor reacties je soms krijgt. Dat kan uitdraaien op een eeuwige brouille met de desbetreffende figuur, maar het kan ook heel erg verhelderend werken. En als de aangesprokene het niet kan hebben, ben je hem beter kwijt dan rijk.Als ze je een dag te vroeg willen opnemen, vraag je toch domweg waarom dat nodig is? En je komt de volgende ochtend. Jij bent de klant. Als een co-assistent (telkens een ander meestal) voor een vierde keer een anamnese komt afnemen dan vraag je of je haar of zijn baas even mag spreken. De co-assistent zelf kan er niets aan doen tenslotte. Proneer wel de sfeer goed te houden. Je hebt ook iets nodig van de baas...Op welk complex je precies doelt me een ***-complex weet ik niet. Maar het zal wel niet veel moois zijn. Artsen zijn trouwens net mensen en verschillen dus enorm. Scheer ze daarom niet over een kam, maar probeer de goede in ere te houden en de kwade een beetje te ontlopen. Het werkt. Heus...Jeroen.<font size="1">PS Dit klinkt misschien allemaal reuze oubollig en dat ben ik van nature echt niet, maar het werkt!</font id="size1">


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 10:56 pm 
Offline

Geregistreerd: do feb 17, 2005 12:05 am
Berichten: 15
Woonplaats: Netherlands
huh g o d wordt dus *** als je het niet zonder spaties schrijft...

Het was dus een g o d - complex, als in, denken dat ze g o d zijn, of eigenlijk nog beter ;)Thanks voor de reacties allemaal.Ik weet dat boos worden niet helpt, maar soms hou je de boosheid en frustratie gewoon echt niet meer tegen. Ik heb tussendoor op een gegeven moment wel een hele tijd met de verpleegkundige gepraat en haar vertelt wat ik van de arts niet trok en die gaf me voor zover ze kon gelijk. Misschien stuur ik ook nog wel een brief. Het enige probleem is dat ik weinig keus heb wat artsen betreft, dus ik verpest liever mijn relatie niet volledig, want ik moet de komende 15 jaar of zo nog met deze arts door (gok ik, qua leeftijd van de arts)Het is trouwens het AMC, ivm boycot ;)Wat betreft het vroeger opnemen, ik heb gevraagd waarom, maar daar komt eigenlijk alleen uit dat het protocol is en dat de zaalarts mij nog moet zien. Inmiddels ben ik er ook achter waarom dat is. Ze hebben een nieuwe zaalarts sinds 2 weken of zo, dus die kent me nog niet. MAar om nou een dag eerder te komen vanwege een zaalarts die me niet kent, dat vertik ik dus. Ze mag gewoon de statussen lezen....Nog wel leuk, er zat een man die net als ik ook de hele ochtend van kastje naar muur gestuurd werd naast me, die inmiddels ook een beetje sjacho werd en die moest heel hard lachen toen ik in al mijn wijsheid/sarcasme wist te melden dat "het zien van patienten de vervelende bijwerking van het arts-zijn is".


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: wo jan 09, 2008 11:04 pm 
Offline

Geregistreerd: vr dec 03, 2004 2:52 pm
Berichten: 215
Woonplaats: Netherlands
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Oorspronkelijk geplaatst door Valalilly</i>

toen ik in al mijn wijsheid/sarcasme wist te melden dat "het zien van patienten de vervelende bijwerking van het arts-zijn is".<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">Chirurgen spannen daarin natuurlijk de kroon. maar toch hebben ze het verkeerde beroep gekozen. De huidige opleidingen laat de communicatieve kneuzen trouwens al in het eerste jaar vrij efficiënt afvallen. Dus er is hoop...Oh ja. Je hoeft echt niet te wachten tot je arts met pensioen is hoor. Je kunt ook gewoon bij hem weggaan. Daar heb ik ook een ruime ervaring mee.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 10:29 am 
Offline

Geregistreerd: do sep 06, 2007 2:25 pm
Berichten: 76
Woonplaats: Netherlands
Hallo Valerie,Ook ik ken dit grote probleem. Ik kom op verschillende afdelingen en nergens hoef ik zolang te wachten, bij chirurgie staan ze soms zelf op me te wachten, als ik kom. Het kan wel anders. Bij de nefrologie is het probleem, artsen tekort en er worden per kwartier drie afspraken gemaakt, terwijl er voor elke patient een kwartier wordt uitgetrokken. Dus het probleem begint al bij het begin bij het spreekuur. Afgelopen vrijdag weer geweest en twee uur moeten wachten. Nu heb ik een brief geschreven naar de klachtencommissie en het probleem vermeld.

Ook doe ik mee met het onderzoek over positieve behandeling in het AMC.

Gisteren al bericht gehad van de klachtencommissie, dat ze het graag willen horen, als er problemen zijn. Misschien is het voor jouw ook een optie, om je probleem te vermelden.Veel succes en als ik wat meer weet dan hoor je het wel.Groetjes Linda.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 1:15 pm 
Offline

Geregistreerd: ma jan 15, 2007 2:48 pm
Berichten: 10
Woonplaats: Netherlands
Hoi Valerie,Volgens mij hebben de meeste van ons wel zulke ervaringen. Vooral als je heel lang nierpatient bent. En vaak hebben we er nog van alles daarom heen.

Ook ik moest omdat ik behoorlijk boos was naar een psychiater. Maar ik ben niet gegaan. En heb die arts goed de waarheid verteld. Nu gaan we met respect met elkaar om en overlegd hij alles met me. Dat was in Hilversum, nu zit ik in Leiden. Ook daar heb je lange wachttijden, vooral bij het prikken. En altijd verschillende artsen. Daar baal ik dan weer erg van. De een schrijft een medicijn voor en de ander haalt het de andere week er weer vanaf. Dus ik heb hier een behoorlijke voorraad aan ongebruikte medicijnen. En wat doe ik daaraan. De apotheek vernietigd alles weer.

Misschien heeft iemand een tip wat ik met die ongebruikte medicijnen kan doen.

Als tip kan ik je nog meegeven Valerie, het is jou lichaam, laat er niet mee sollen en kom op voor je eigen rechten. Dat probeer ik ook. En soms gaat het best wel grof. Maar zeg er altijd bij dat je opkomt voor je eigen rechten. En dat hun daar naar moeten luisteren.Veel succes,

Mirjam


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 2:59 pm 
Offline

Geregistreerd: vr dec 03, 2004 2:52 pm
Berichten: 215
Woonplaats: Netherlands
Hoi Mirjam,Neem eens contact op met de Stichting BURUNG MANYAR van Jef Schaap.

Hij zorgt dan dat die medicijnen goed terechtkomen in Indonesië.Zie ook: http://www.burungmanyar.nl/Groeten,

Jeroen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr mei 09, 2008 3:09 pm 
Offline

Geregistreerd: do mei 08, 2008 11:09 am
Berichten: 16
Hoi Mirjam en ValerieOok ik heb na jarenlange rot-ervaringen er eindelijk de brui aan

gegeven en bij mijn laatste opname ben ik zo vreselijk moeilijk geweest omdat ik geen arts-assistent meer aan m'n bed wilde hebben: mijn ervaringen in het verleden hebben al mijn vertrouwen in hen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. De zaalartsen zijn (de goede niet meegerekend) vaak arrogant, totaal gebrek aan invoelingsvermogen, het protocol staat voor de patient, geven geen goede pijnbestrijding tijdens en na een ingreep, ik heb meegemaakt dat er eentje loog tegen zijn supervisor over mijn behandeling, enz. Ze moeten het vak nog leren, dat weet ik, maar wel graag niet aan mijn lijf.

Ik trek alles in twijfel, neem geen genoegen met: 'zo doen we het altijd', maar wil een volwassen uitleg en betrokken worden in mijn behandeling met overleg met mij.

Ik ben nog steeds heel erg boos, maar weet ook dat ik met mijn uroloog verder moet: over de specialisten zelf niets meer dan goeds.

Ik heb over een poosje een afspraak met mijn uroloog om alles rond mijn opname nog eens door te nemen, misschien dat hij mijn houding dan ook begrijpt. Ook mij zullen ze als een psychisch patient zien, maar datkan me niks schelen.

Zo, even mijn hart gelucht. Ik dacht dat het aan mij lag, maar zie tot mijn opluchting dat ook anderen zulke ervaringen hebben.Groetjes, Marja


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 11, 2008 8:41 pm 
Offline

Geregistreerd: zo dec 19, 2004 6:15 pm
Berichten: 56
Woonplaats: Netherlands
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Oorspronkelijk geplaatst door Marja</i>


Zo, even mijn hart gelucht. Ik dacht dat het aan mij lag, maar zie tot mijn opluchting dat ook anderen zulke ervaringen hebben.Groetjes, Marja<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">Dag Marja,Dat laatste zinnetje vind ik het mooist van alles wat je schrijft.

Want even boos zijn en van je afschrijven lucht altijd op. Niet te lang boos blijven en anders altijd overleggen of je andere arts kunt krijgen want je hebt niet met iedereen een goede chemie.Groetjes,Gert


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: di mei 13, 2008 2:16 pm 
Offline

Geregistreerd: ma mei 05, 2008 12:05 pm
Berichten: 137
Woonplaats: Netherlands
Heejz,Ik had ook altijd woede aanvallen, vooral toen ik nog dialyseerde, ik schreef toen alles op, soms wel 2 aviertjes vol aan beide kant. De volgende dag ging ik dan naar school en `s avonds sporten en dan onderweg verbrandde ik die papiertjes en soms deed ik dat niet en verstopte ze in mijn kamer (egt overal) als ik ze nu tegenkom denk ik van wow dat ik dat allemaal heb kunnen schrjven.Kortom: Soms kan je je boosheid misgien wegschrijven het hielp mij wel...


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling